מתכון פאי טונה

כותב המתכון: סטארקיסט

 

מצרכים: 

מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ 


חומרים לבצק : 

3 וחצי כוסות קמח
שמן זית כתית מעולה שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון 
1 כפית מלח
3/4 גביע אשל
חצי כוס עלי בזיליקום

חומרים למילוי : 

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב 
4 כפות גבינה צהובה מגוררת
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
  • מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
  • אופים על חום בינוני 180 מעלות ל45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור. 
  • מגישים חם.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x