מתכון הרינג מעושן מוגש עם תפוח אפוי ורוטב שמנת חמוצה

6 מנות

 

המרכיבים:

4 תפוחים אדומים

2 כפות שמן זית עדין

2 קופסאות הרינג מעושן סטארקיסט מפורר לחתיכות גדולות (מסוננות)

 

לרוטב:

1 מיכל שמנת חמוצה

1  מיכל יוגורט

1 כף חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

צרור שמיר טרי, קצוץ דק (משאירים מעט בצד לעיטור)

מלח ופלפל

לעיטור:

1/2 בצול סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים מהתפוח את הבסיס והחלק העליון (כמה שפחות רק לצורך יישור). חותכים כל תפוח לרוחב ל-3 פרוסות שוות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח. אופים כ-20 דקות, או עד להתרככות. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.
  2. לרוטב: מערבבים בקערה היטב את השמנת החמוצה עם יוגורט, חומץ בלסמי, שום ושמיר. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. הרכבת המנה: מניחים פרוסת תפוח, מעליה מוסיפים כף גדושה מהרוטב, מניחים מעל נתח מההרינג המעושן ומעטרים בקוביות בצל סגול ושמיר. מגישים מיד.

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x