מתכון קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

כותב המתכון: פרידה רז

מצרכים:

ל- 4 יחידות
לבצק:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼  כוס שמן זית
  • ½ 1 כוסות מים
למלית:
  • 1 קופסת טונה עם פלפל חריף
  • 5  פטריות פרוסות ומטוגנות  במעט שמן זית
  • 3 ענפי ברוקולי מאודים
  • 2 פלפלים קלויים
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כף טפנד זיתים
  • 1 כף עגבניות מיובשות
  • 1 כף רוטב פסטו
  • כמה עלי בזיליקום קצוצים
  • 150  גר‘ גבינה בולגרית
  • 150  גר‘ גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

בצק
  • מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק
  • מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד
  • מכסים את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד הכפלת הנפח
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים
  • מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום,  חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית
  • מקפלים כל עיגול לשניים  ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג
  • חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה
  • אופים 15 דקות בתנור  שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x