כדורוני טונה סטארקיסט בציפוי פיסטוק ועשבי תיבול

חומרים:    (4-6 מנות)

2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף, מסוננות (160 גרם לקופסא)

1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם שום שמיר

50 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת דק

80 גרם חמאה רכה (או מרגרינה בטעם חמאה)

1/3 כוס עירית קצוצה דק

2 מלפפונים חמוצים, מגוררים דק וסחוטים

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

1 כף זיתים שחורים, קצוצים דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

לציפוי:

150 גרם פיסטוק חלבי, קלוף וקלוי

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הטונה בקערה ומועכים בעזרת מזלג לפירורים דקים. מוסיפים את יתר החומרים

ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. צרים מהתערובת כדורים אישיים בגודל הרצוי ומניחים בתבנית. מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות.
  2. לפני ההגשה, מעטרים את הכדורים בפיסטוק הקלוי .

 

לגיוון: ניתן להגיש ככדור טונה אחד גדול כמנה מרכזית לשולחן. מרפדים קערית קטנה בניילון נצמד וממלאים בתערובת הטונה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. לפני ההגשה הופכים את תערובת הטונה על צלחת הגשה מרכזית, מסירים את הניילון הנצמד ומעטרים בפיסטוקים קלויים מגישים לצד לחם כפרי חם.

 

 

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x