מתכון מאפה חגיגי במילוי טונה ופסטו

כותב המתכון: תום פרנץ, זוכה מאסטר שף 3

 

מצרכים: 

  • חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
  • 3 כפות פסטו גדושות
  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף – מסוננות
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • ביצה טרופה להברשת המאפה
  • לקישוט – שומשום, קצח או פרג

 

אופן ההכנה: 

  • ליצירת צורת כוכב, חותכים את בצק העלים לרוחבו, לשני חלקים.
  • בשני החלקים, מסמנים עיגול בעזרת תבנית עגולה, חותכים את שולי הבצק בסכין חדה לקבלת עיגול מושלם.
  • מעבירים עיגול בצק אחד לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים באופן אחיד פסטו על עיגול הבצק, מפזרים טונה וגבינה.
  • מניחים את עיגול הבצק השני מעל, בדייקנות.
  • לוקחים כוס ומניחים במרכז עיגול הבצק.
  • בעזרת סכין חדה חותכים חתכים שווים בבצק עד לשפת הכוס- חותכים ארבעה חתכים במרחקים שווים, ולאחר מכן חותכים שלושה חתכים נוספים בכל רבע.
  • מסירים את הכוס מהבצק, תופסים ב2 ידיים 2 משולשי בצק, ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים ומחברים כל 2 קצוות ביחד, כך ממשיכים הלאה.
  • את הקצוות מקפלים קלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה למאפה.
  • מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  • אופים עד להזהבה, כ- 20 דקות.
  • מגישים חם על צלחת הגשה.
שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x