מתכון אוזני המן במילוי טונה אסיאתית

כותב המתכון: השף אייל גליק

 

מצרכים: 

לבצק:

220 גר חמאה בטמפרטורת החדר (לפרווה – ניתן להשתמש במחמאה)

4 כפות מים בערך 40 מ"ל

1 כפית מיץ לימון

320 גר קמח לבן בהיר מנופה

קורט מלח

 

למלית:

2 קופסאות טונה סטארקיסט בטעם מעושן (מסוננת)

1 כף מחוקה קוואקר דק

½ כפית רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית ליים מגורד (או לימון)

1 כפית שמן שומשום

1 כף ג'ינג'ר מסוכר –  קצוץ דק

1 כפית רוטב סויה בהירה

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

20 גרם (3 כפות) שומשום שחור + מעט לעיטור מבחוץ

½ כפית גרם ג'ינג'ר טרי מגורר

כף שקדים לבנים קלויים – מרוסקים

כף פיסטוקים קלויים – מרוסקים

1 כפית מירין ( לא חובה)

ביצה אחת טרופה להברשת הבצק.

 

אופן ההכנה: 

במיקסר מערבבים חמאה בוו גיטרה עם מים ומיץ לימון.

מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.

מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר עד לשימוש.

בזמן הזה מכינים את המלית –

מפוררים את הטונה ומוסיפים את שאר חומרי המלית.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.

מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.

מורחים ביצה על הבצק החיצוני ומפזרים שומשום שחור. מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ.

אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

*ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים

שתף

מתכונים נוספים

אזור ראשי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x